Sony HXR-NX200 ima veliko tipalo tipa 1.0 z 20 milijoni slikovnih pik, ki zagotavlja osupljivo kakovost slike v 4K (3840 × 2160) ali Full-HD pri 50 Mbps. Njegov senzor 1.0 je svetlejši, ima višjo ločljivost in ponuja več slike s plitko globinsko ostrino. NX200 vam omogoča prilagodljivost pri delu, kot želite.

Dobro uravnotežena barvna reprodukcija
Naravne barve kože in bogate barve srednjega obsega zagotavljajo žive, a resnične slike, ne glede na nastavitev osvetlitve. Popoln je za zajemanje dogodkov v živo, kot so seminarji, poroke in bogoslužne hiše. Novo razvita gama krivulja NX200 zagotavlja živahen videz, ki ga lahko delite takoj, ko izvozite.

Izbira strokovnjaka
Ni vam treba izbirati med profesionalnimi funkcijami in vrhunskimi slikami 4K po vstopni ceni. Zaradi naprednega ročnega upravljanja, vključno s tremi neodvisnimi ročnimi obročki za objektiv, vgrajenimi 4-stopenjskimi filtri ND in vrhunsko zmogljivostjo 4K in Full-HD, je NX200 izbira, na katero se lahko zanesete za dogodke v živo, podjetja, izobraževanje in poročne video posnetke.

Optimiziran za PAL 50Hz
HXR-NX200 je trenutno na voljo samo kot izdelek PAL 50Hz s prodajo izključno v državah z infrastrukturo PAL. Za stranke, ki potrebujejo podporo NTSC, sta priporočena alternativa PXW-Z150 in HXR-NX100.

Osupljiva kakovost velikega tipala tipa 1.0
Enotno tipalo Exmor R CMOS tipa HXR-NX200 z ločljivostjo 20 milijonov slikovnih pik* 1,0 je približno enake velikosti kot 16 mm filmski okvir in sedemkrat večje od treh senzorjev tipa 1/4,7 skupaj. Ključna prednost te velike velikosti je nizek šum in manj zamegljenosti, saj več svetlobe doseže senzor, kar ponuja jasne in stabilne slike tudi v temnem prizoru z minimalno osvetlitvijo 1,7 luksov**. Velika velikost senzorja omogoča tudi čudovito razostritev ozadja (bokeh), ki vam omogoča, da se osredotočite na tisto, kar želite prikazati, in razostriti preostanek slike. *14,2 milijona učinkovitih slikovnih pik. **Način LOW LUX. Tipalo tipa 1.0 7x večji od treh senzorjev tipa 1/4.7 skupaj

Profili slik z novo krivuljo gama
Privzeti videz NX200 uporablja povsem novo krivuljo gama, ki je bila posebej razvita za natančno realizacijo briljantnih in globokih barv z resničnimi toni kože. Po posvetovanju z vodilnimi videografi se izogne ​​prenasičenosti svetlo osvetljenih motivov in zagotavlja bolj naraven videz. NX200 ima na izbiro šest nastavitev profila slike, od katerih lahko vsako individualno prilagodite vašim zahtevam.

Sony G objektiv s 24-kratnim zoomom jasne slike (FHD)
Fiksni 29-milimetrski širokokotni objektiv z 12-kratnim optičnim zoomom omogoča enostavno zajemanje tudi najbolj obsežnih pokrajinskih prizorov, hkrati pa ponuja vrhunsko jasnost in ostrino – kar povečuje zmogljivost velikega tipala tipa 1.0 NX200. G Lens je Sonyjeva lastna družina objektivov za fotoaparate, zasnovana in izdelana po visokih standardih optične zmogljivosti. Poleg tega vašo sposobnost, da se zbližate z najbolj oddaljenimi prizori, pomaga Sonyjeva napredna funkcija Clear Image Zoom. Ko povečate z največjo 12-kratno optično povečavo, lahko tehnologija By Pixel Super Resolution poveča sliko za dodatnih 150 % v 4K in 200 % v HD, medtem ko še vedno ohranja kakovost slike. Poleg tega lahko z digitalnim podaljševalnikom kadar koli podvojite zmogljivost zooma do 24-krat.

Ročno upravljanje v profesionalnem priročnem dizajnu
HXR-NX200 je ergonomsko oblikovan, da zagotavlja lahkotno izkušnjo fotografiranja, ki je enostavna za uporabo. Trije ročni neodvisni obroči za objektiv omogočajo gladko, naravno prilagajanje ostrenja, povečave in nadzora zaslonke. Uporablja se lahko tudi v popolnoma samodejnem načinu ali popolnoma ročnem za največji ustvarjalni nadzor. Ročni gumb in gumbi na strani ohišja omogočajo hitro in enostavno nastavitev IRIS (zaslonka), GAIN in hitrost zaklopa. Ravnovesje beline je enostavno prilagoditi glede na barvno temperaturo v priročnih korakih po 100 K.

Vgrajeni ND filtri
Vgrajeno kolo filtra nevtralne gostote (ND) vključuje položaje za čisto, 1/4 (2 postanka), 1/16 (4 postanka) in 1/64 (6 postankov). Tako je lažje izkoristiti vse prednosti majhne globinske ostrine tudi pri zunanjih dnevnih posnetkih, pri čemer vam ni treba skrbeti, da bi prinesli s seboj in namestili ločen filter.

Snemanje v več formatih s 100 Mbps XAVC S 4K, HD in DV
HXR-NX200 ponuja vrhunsko vsestransko zmogljivost ne glede na vaš potek dela. Za produkcijo 4K ali Full-HD XAVC S ponuja osupljivo kakovost slike, pa tudi prilagodljivost delovnega procesa in učinkovitost shranjevanja. V primerjavi z AVCHD, XAVC S zajame več podrobnosti in manj šuma zahvaljujoč višji bitni hitrosti, hkrati pa ga podpirajo tudi vsi večji nelinearni urejevalniki. NX200 ponuja tudi možnost snemanja HD v AVCHD ali DV, kar olajša integracijo vaše vsebine v obstoječe delovne poteke. NX200 ponuja hitrost snemanja samo PAL 25p 4K:QFHD 3840×2160 50p, 50i, 25p Full HD in 50i SD.

Dvojne reže za medije za prilagodljivost snemanja
Za podaljšanje časa snemanja in fleksibilnosti delovnega poteka je NX200 opremljen z dvema režama za pomnilniške kartice in je združljiv s karticami SDXC in SDHC. Način RELAY samodejno preklopi snemanje s prve na drugo pomnilniško kartico, ko je prva polna, medtem ko način SIMUL omogoča hkratno snemanje na dve pomnilniški kartici (na primer za ustvarjanje takojšnje varnostne različice). Dva gumba Start/Stop pri NX200 na ročaju ročaja in ohišju kamere lahko neodvisno začneta in ustavljata snemanje na različne pomnilniške kartice med snemanjem v načinu SIMUL.

LCD z visoko ločljivostjo in EVF
NX200 ima elektronsko iskalo (EVF) tipa 0,24 in zlahka nastavljiv zaslon LCD 3,5 tipa. Oba ponujata visoko ločljivost 1550.000 pik za natančno spremljanje in nizko zamudo, ne glede na to, da se odločite za snemanje.

Čevelj z več vmesniki (MI)
HXR-NX200 izkorišča Sonyjev prilagodljivi čevelj z več vmesniki (MI), ki zagotavlja napajanje, signalne povezave in usklajeno vklop/izklop združljivih Sony dodatkov. Na primer, lahko povežete in nadzirate Sonyjeve brezžične mikrofonske sisteme, kot sta UWP-D11 ali UWP-D12, z adapterji SMAD-P3/P3D ali pritrdite luč HVL-LBPC*.

Široka izbira povezav
Za adapterje vam ni treba skrbeti, saj NX200 ponuja široko paleto vgrajenih možnosti povezovanja, vključno s HDMI, Multi/Micro USB, profesionalnimi avdio XLR terminali, REMOTE in Composite (BNC).

Enostavna rešitev v živo
HXR-NX200 je zasnovan tako, da brezhibno deluje s Sonyjevim MCX-500 Multi Camera Live Producer, robustnim in stroškovno učinkovitim preklopnikom, ki eni osebi olajša snemanje dogodkov v živo z več kamerami.

Ko se uporablja z MCX-500 in daljinskim upravljalnikom RM-30BP, se bo indikator štetja samodejno pojavil na LCD plošči in iskalu vsakega HXR-NX200 – rdeča ikona označuje, kdaj je posnetek v živo (PGM), zelena pa način predogleda (PVW). .

MCX-500 podpira do devet video vhodov, pet kanalnih stereo vhodov, pet kanalnih stereo vhodov, vključno z XLR, z notranjim snemanjem in pretakanjem v živo prek Facebook Live in YouTube Live.

Uradna spletna stran izdelka