Atomos Shogun 7 – Osupljiv HDR monitor

Apple ProRes in ProRes RAW snemanje in predvajanje – Ta 7-palčni zaslon, zasnovan za profesionalce, ki premikajo meje s kakovostjo svojih videoposnetkov, dvigne sliko, ki jo posname katera koli kamera HDMI ali SDI, na novo raven. S kontrastnim razmerjem 1.000.000:1 in največjo svetlostjo 3000 nit je Shogun 7 vrhunsko orodje za video produkcijo vse v enem za ustvarjalno pripovedovanje zgodb.

Shogun 7 zajema visoke produkcijske vrednosti RAW in 4K HDR, da vam omogoča popoln nadzor nad vsakim vidikom vaše produkcije, na snemanju in po njej. Natančno spremljajte vsako slikovno piko SDR ali HDR, ko je zajet. Posnemite do 5,7 K Apple ProRes RAW* ali 4K Apple ProRes neposredno na cenovno ugodne pogone SSD, pri čemer se izognete visokim stroškom in omejitvam pomnilniških kartic SD. Snemate lahko celo RAW pri visoki hitrosti sličic do HDp240**.

Če k temu dodajte asinhrono preklapljanje med več kamerami in možnost snemanja z vrsto drugih kodekov, boste imeli več moči za doseganje svoje ustvarjalne vizije kot kdaj koli prej.

Preklapljanje zaslona na dotik z več kamerami

Mešajte v živo in snemajte do 5 tokov
V celoti izkoristite 4 x SDI vhode in dovolite, da Shogun 7 stopi v vlogo prenosnega preklopnika in snemalnika v živo s štirimi ogledi na vaših snemanjih z več kamerami. Posnemite do štiri tokove 1080p60 hkrati kot ločene ISO-je ter nato v realnem času preklapljajte in preklapljajte s preprostim dotikom zaslona. Prikaži nastali mešani izhod (prek HDMI ali SDI) v živo na snemanju. Preklopni vir lahko celo oddate za pretakanje v živo. Preklapljanje je popolnoma asinhrono, kar odpravlja potrebo po dragih zaklenjenih virih in omogoča uporabo cenovno dostopnejših kamer.

Popolna osvetlitev in barva

Med snemanjem natančno prilagodite vsako podrobnost
Visokokakovostna izkušnja gledanja vam daje popolno samozavest pri sprejemanju utemeljenih odločitev na snemanju.

Z dinamično zonsko osvetlitvijo ozadja Shogun 7 so črne globlje, bele svetlejše, podrobnosti poudarkov pa kristalno jasne. Oglejte si, kaj senzor kamere zajema z neprimerljivo natančnostjo, in uporabite napredna orodja za valovne oblike HDR iz dnevnika ali RAW, da zagotovite popolno osvetlitev, barvo in ravnovesje beline. Shogun 7 vam omogoča nadzor, da povečate osvetlitev HDR, hkrati pa se počutite udobno z zaključkom SDR po objavi.

Preprosta orodja za spremljanje vam omogočajo nadzor nad vsako podrobnostjo slike. Od 3D LUT-jev po meri, lažnih barvnih profilov, nastavljivega izostritve in premične povečave slikovnih pik 1:1 in 2:1. Poleg tega parada RGB in vektorskopi zagotavljajo popolne barve na vašem kalibriranem monitorju.

Shogun 7 daje nizkoproračunskemu celovečercu filmsko prednost
Kako narediti celovečerni celovečerni film z brezhibnimi kinematografskimi vrednostmi, ko se vaš proračun za kamero razteza le na kamere, ki so že v lasti ekipe? Ekipa, ki stoji za akcijsko komedijo, School Fight, je to rešila tako, da je svojim obstoječim napravam dodala Shogun 7.

Shogun 7 je doma na skoraj vseh fotoaparatih
S svojimi zmogljivostmi snemanja ProRes RAW deluje z močnimi napravami, kot so Canon C300 mkII, Panasonic EVA 1 in Sony FS5 II, da ustvari osupljive slike z največjo podrobnostjo in širino za naknadno produkcijo. Poleg tega lahko starejše kamere, kot je Sony FS700R, pretvori v kinematografske stroje za snemanje RAW z naprednimi funkcijami, kot sta zajemanje RAW 4Kp60 in 2Kp240.

Uporabite s svojim DSLR ali brezzrcalnim fotoaparatom prek HDMI, da pridobite do 4Kp60 kodekov Apple ProRes in AVID DNx za enostavno urejanje in kakovost arhiviranja. Dodajte ga vrhunskim napravam ARRI, RED ali Sony Venice in dobili boste natančen nadzor HDR in vsa orodja, ki jih potrebujete za opravljanje svojega dela.

Povečajte ustvarjalne prednosti snemanja RAW
Shogun 7 vzame podatke RAW neposredno iz senzorja kamere in ohrani neobdelano sliko. To vam daje več svobode, da prilagodite in izpopolnite vsak vidik vašega videa v postprodukcijski končni obdelavi.

Uporaba tehnologije stiskanja ProRes za slikovne podatke RAW doda še eno prednost vašemu ustvarjalnemu delovnemu toku. Datoteke ProRes RAW so manjše od večine lastniških formatov RAW, zato jih lahko uvažate, urejate in razvrščate hitreje in učinkoviteje. ProRes RAW je podprt v Final Cut Pro X, Adobe Premiere in Avid Media Composer*

Dolby Vision
Svoji stranki in ustvarjalcem omogočite spremljanje HDR na kraju samem
Oglejte si, kaj ujamete skozi oči svojega občinstva, preden se snemanje sploh konča. Uporabite Shogun 7 za prenos vsebine prek izhoda Dolby Vision v živo HDMI v realnem času s katere koli HDR kamere na združljiv Dolby Vision HDR TV ali monitor. Shogun 7 zagotavlja, da vidite natančno predstavitev vašega videa z največjo svetlostjo in barvnimi podrobnostmi. Uporabite to natančno referenco za natančno prilagoditev osvetlitve in osvetlitve za sodobne televizorje. To posadki ne daje le več zaupanja v to, kar zajema, ampak tudi pospeši končni postopek.

Uradna spletna stran izdelka